Άννα Παπανικολάου

Η Άννα Παπανικολάου είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και  μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2004 οπότε και ξεκίνησε την  ενεργό δικηγορία στο γραφείο Σπύρος Παπανικολάου, Κωνσταντίνος Τσίγκανος και Συνεργάτες.

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις σπούδες της στο Πανεπιστήμιο Strathclyde της Γλασκώβης, από όπου και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών LLM στο Δίκαιο της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών.

Ειδικεύεται σε θέματα Εμπορικού Δικαίου (Δίκαιο Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, Δίκαιο Εταιρειών, Ηλεκτρονικό Εμπόριο) και Αστικού Δικαίου (Δίκαιο Συμβάσεων, Εμπράγματο Δίκαιο).

Ασκεί μάχιμη δικηγορία και παρέχει υπηρεσίες νομικής στήριξης και συμβουλευτικής προς εταιρειες όλων των κατηγοριών, είτε είναι νεοφυείς είτε είναι ήδη καταξιωμένες στο χώρο τους,  ως εξωτερική νομική σύμβουλος σε ζητήματα συστάσεως και λειτουργίας αυτών, ηλεκτρονικού εμπορίου, τηλεπικοινωνιών, πνευματικής ιδοκτησίας, due dilligence και ενοχικού δικαίου.

Έχει μεγάλη εμπειρία στο νομικό έλεγχο ακινήτων καθώς και στη μεταβίβαση και διαχείριση ακίνητης περιουσίας.

Διατηρεί επίσης πολυετή συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος όπου ασχολείται κύριως με ζητήματα νομιμοποίησης εταιρειών, ενώ από το 2015 είναι εκπαιδευμένη και πιστοποιημένη Νομικός Παραστάτης στη Διαμεσολάβηση απο το Α.Κ.Ε.Δ.Δ. Προμηθέας.